Hoe stel ik mijn eigen DNS server in voor windows XP? 2017-05-04T19:34:13+00:00
21 viewsInternet
0

Is er een mogelijkheid om mijn eigen DNS server in te stellen bij mijn internetverbinding?

0

Ja! Dit is mogelijk en het is niet eens zo moeilijk. Ga naar de “start” knop en kies dan voor de optie “configuratiescherm” in dit scherm moet u zorgen dat die in de klassieke weergave staat, zoek nu “netwerkverbindingen” en open deze. Hier zie je één of meerdere verbindingen staan. ( we gaan er hier vanuit dat internet bekabeld is! ) U moet de verbinding hebben van de LAN die de status verbonden heeft. Klik op deze LAN verbinding met uw rechtermuisknop en kies voor de optie “eigenschappen”. Vervolgens is er op het tabblad algemeen een wit vak waarin “geïnstalleerde onderdelen” staan. Selecteer hier “internetprotocol TCP/IP en klik op “eigenschappen”. Hier onderin staat de mogelijkheid “handmatig een DNS server toewijzen”. Selecteer deze optie en vul een IP-adres van een server in. Kies op toepassen/OK en u bent klaar!