Hoe maak ik mijn windowsknoppen groter of kleiner? 2017-05-04T19:34:13+00:00
20 viewsBesturingssystemen
0

Hoe verander ik de grote van mijn taakbalk?

0

Vindt u de knoppen en balkjes te klein of te groot op uw taakbalk? Of zijn ze opeens veranderd en wilt u ze weer terug op normale grote? Als de grote opeens in veranderd dan is er waarschijnlijk iets fout gegaan in het windows-register, want daar wordt deze lengte en breedte van de programmaknoppen in de windowstaakbalk ingesteld. Het is logisch dat als er meerdere programma’s open zijn, dat ze verkleinen zodat het op uw taakbalk past. Om dit probleem op te lossen moet u het volgende VBS sciptje invoeren in bijvoorbeeld uw kladblok op uw computer. De tekst moet dan worden opgeslagen in een bestand met de extensie .vbs. Dit script moet u vervolgens uitvoeren door er met een dubbelklik op te klikken.
Als u daarna de knoppen te groot of te klein vind, kunt u daarna de y-waarde veranderen. Ze zijn nu ingesteld op -2700 en ze kunnen minimaal ingesteld worden tot -270
VBS script :

Option Explicit
Dim WSHShell, x, y, SleutelType, MijnVenster
Set WSHShell = WScript.CreateObject(“WScript.Shell”)
x = “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics\”
x = x & “MinWidth”
SleutelType = “REG_SZ”
y = “-2700”
WSHShell.RegWrite x, y, SleutelType
MijnVenster = MsgBox(“Herstart je pc om de wijziging door te voeren!”, vbOKOnly,”Klaar!”)