Handleiding: Downloaden met Spotlite en SABnzbd

Je bent hier:Home-Handleidingen-Handleiding: Downloaden met Spotlite en SABnzbd
Handleiding: Downloaden met Spotlite en SABnzbd 2017-07-19T13:26:00+02:00

Wat is Spotlite en wat is Sabnzbd?

spotlite

In deze handleiding behandelen we het gebruik van SABnzbd in combinatie met Spotlite. Spotlite is een alternatief voor (het inmiddels verboden) FTD. Spotlite is te vergelijken met Spotnet, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Spotlite is namelijk vele malen sneller in gebruik, werkt tevens op Linux en Apple Mac OS, en is simpelweg een multi-platform programma om snel en gemakkelijk usenet downloads (spots) te bekijken.

SABnzbd is een bekende gratis newsreader, die voor zowel Apple Mac OS, Linux als Windows kan worden gebruikt. SABnzbd maakt het mogelijk, net zoals andere newsreaders, te downloaden vanuit nieuwsgroepen. Maar SABnzbd verschilt op één punt gigantisch met andere newsreader. Het programma wordt namelijk bestuurd vanuit de webbrowser, hierdoor is het mogelijk vanaf alle computers van internetverbinding te downloaden.

Voor het downloaden via nieuwsgroepen is het enkel noodzakelijk dat uw provider dit ondersteunt, dit kunt u checken op de volgende site: Spotnet Handleiding.
Verdere gegevens voor het downloaden via nieuwsgroepen kunt u opvragen bij uw provider. Indien uw provider het downloaden van nieuwsgroepen niet ondersteunt, zijn hier alternatieven voor. Er bestaan namelijk payservers, zoals “Eweka”, “UsenetXL” en “Yabnews”.