Downloaden met torrents in 2017

Je bent hier:Home-Handleidingen-Downloadhandleiding - wat is downloaden-Downloaden met torrents in 2017
Downloaden met torrents in 2017 2017-07-19T13:17:02+02:00

Torrents

Het downloaden via torrents is momenteel één van de meest gebruikte downloadmanieren. Deze heeft zij te danken aan het mega aanbod waardoor haast iedere film, album of single kan worden gevonden. Meestal al zeer snel nadat de film in de bioscoop is of de uitzending van de serie (in Amerika) is geweest. Deze downloadmanier maakt gebruik van vraag- en aanbod, hoe meer vraag er naar een bestand is, hoe sneller de download is. Indien u opzoek bent naar een film, album of single gaat u naar een site als thepirateboy.org; torrentz.eu; of dergelijke sites. Het downloaden via torrents heeft zo ook haar nadelen, soms zijn de bestanden van een lagere (beeld)kwaliteit en er worden ook virussen verspreid via torrents, echter is het wel gratis en met een goede virusscanner is een heleboel rommel tegen te houden. Let op, want vaak deel je direct de bestanden die je gedownload hebt en dit kan illegaal zijn. Wij adviseren daarom ook altijd om een VPN verbinding te gebruiken zodat je verbinding beveiligd en versleuteld is en je anonimiteit gewaarborgd.

 

Downloaden met uTorrent

utorrent logoEr zijn veel programma”s waarmee u torrents kunt downloaden, een aantal hiervan zijn: uTorrent, Vuze, BitTorent, Ziptorrent en Rufus. Wij zullen u uitleggen hoe u een torrent downloadt aan de hand van het programma uTorrent in combinatie met thepiratebay.org

uTorrent (of µTorrent, vaak afgekort als “µT” of “UT”) is een freeware, closed source BitTorrent client die eigendom is van BitTorrent Inc. Het is de meest gebruikte BitTorrent client buiten China, waar Xunlei is populairder is. Utorrent heeft eigenlijk geen u maar een “µ” vooraan in zijn naam staan, verwijzende naar het SI-voorvoegsel “micro-“, verwijzend naar het kleine geheugengebruik van utorrent: het programma is ontworpen om zo weinig computer middelen te gebruiken terwijl de mogelijkheden (functies) te vergelijken zijn met grotere BitTorrent-clients, zoals Vuze of BitComet.
Het programma heeft altijd goede recensies gekregen voor zijn functies, prestaties, stabiliteit en ondersteuning voor oudere hardware en versies van Windows.

Hieronder een overzicht van functies van µTorrent: Streaming van torrent videos , Teredo tunneling / IPv6-ondersteuning, Micro Transport Protocol (µTP) voorlopige ondersteuning van 1.8.2 met flil-ondersteuning toegevoegd in 2,0, UPnP-ondersteuning voor alle versies van Windows, zonder UPnP-framework van Windows XP, Protocol encryptie (PE) , Peer uitwisseling (PEX) met andere BitTorrent-clients: , libtorrent en clients op basis van het als Deluge volledige utorrent PEX ondersteuning, Transmissie en clients op basis van libTransmission volledige utorrent PEX ondersteuning, KTorrent heeft volledige utorrent PEX ondersteuning van 2,1 RC1, Vuze, voorheen Azureus, heeft volledige ondersteuning vanaf versie 3.0.4.3, RSS (“broadcatching”), “Trackerless” BitTorrent ondersteuning via DHT, compatibel met de originele BitTorrent client en BitComet, Door de gebruiker configureerbaar intelligent-caching systeem, Volledige proxy-server ondersteuning, HTTPS tracker ondersteuning, Configureerbare bandbreedte schedlier, ondersteund 52 talen , verpreiden van nieuwe torrents, Aanpasbare zoekbalk en user interface design , Configuratie-instellingen en tijdelijke bestanden worden opgeslagen in een enkele map, waardoor mobiel gebruik makkelijker is, WebUI: Een plugin die momenteel in beta testing is, die het mogelijk maakt om utorrent te laten draaien op een computer en te bedienen vanaf een andere computer, hetzij via het internet of op een LAN, met behlip van een webbrowser, Een nieuwe web-interface, met de codenaam Falcon, is in ontwikkeling. Het ondersteunt versleutelde sessies en de mogelijkheid van het gaan door firewalls zonder port forwarding. , Embedded Tracker.

 

uTorrent installeren

Allereerst moet je het programma utorrent installeren. Dit kan het snelst en veiligst via ons downloadpakket welke je gatis kan downloaden door op de knop in het rode vak hierboven te drukken. Utorrent kun je ook via de megadownloads uTorrent download pagina downloaden.

Na het downloaden van dit programma zullen wij de installatie volgen, allereerst kiest u de door u gewenste taal (Dutch). De installatie zal de vertaling gaan downloaden en doorgaan naar het volgende scherm, hier klikt u op volgende. Lees goed de waarschuwing die het programma geeft en ga verder totdat u de installatielocatie krijgt te zien, u selecteert de gewenste opties en klikt u op volgende. Hierop volgend komt u bij een scherm die de configuratie van het programma weergeeft, u bent verplicht om uTorrent als uitzondering toe te voegen aan uw Windows Firewall anders zal het programma niet naar wens functioneren. Daarnaast heeft u de keuze om uTorrent te laten opstarten als u uw computer opstart. Selecteer in het volgende scherm niet de optie “Yes, i”d love to check out this free download.” maar klik op volgende, bij dit scherm raden wij u aan de bovenste twee vakjes niet selecteren, enkel de laatste. Klik op installeren en de installatie zal beginnen.

 

Downloaden met uTorrent in de praktijk

pirate bay Het programma start zichzelf en is klaar voor gebruik! Om te beginnen met het downloaden van een film, album of single gaat u naar The Piratebay. Deze site zal u in de toekomst ondersteunen met het vinden van films en muziek. In het zoekformulier typt u de door u gewenste film. We kiezen voor “The tourist” en klikken op zoeken, de site zal het internet doorzoeken naar gewenste torrents. U krijgt een lijst met Type, Naam, Seeders, Leechers. Vooral deze tweede laatste zijn belangrijk voor het downloaden, hoe hoger dit aantal, hoe populairder, dus hoe sneller de download. Daarnaast kunt u aan de naam zien welke ondertitels het bestand bevat. We kiezen voor de vijfde ” The Tourist DVDRIP NL, DK, ES, FI, NO, SE”. Klik op de naam en een nieuwe pagina zal verschijnen met daarop details over het bestand. Klik op “Magnet Link” en de torrent zal zich openen in uTorrent waarna het programma vraagt om het bestand op te slaan, klik op OK. De download zal vanzelf starten

uTorrent interface

Na het binnenhalen van het bestand kunt u deze terugvinden onder de map “Downloads” in de map “Mijn Documenten”, ook kunt u via Opties > Voorkeuren een andere locatie opgeven.

Bekijk ook: