Downloaden via P2P netwerken (2017)

Je bent hier:Home-Handleidingen-Downloadhandleiding - wat is downloaden-Downloaden via P2P netwerken (2017)
Downloaden via P2P netwerken (2017) 2017-07-19T13:23:03+02:00

Filesharing P2P inleiding

P2P downloaden

Veelal worden het downloaden via torrents en het downloaden via peer-to-peernetwerken in dezelfde groep ingedeeld. Dit is niet geheel terecht, wanneer men via torrents downloadt, maak je geen deel uit van een netwerk. Dit in tegenstelling tot het downloaden via peer-to-peernetwerken, hierbij stel je ook de bestanden op jouw computer ter beschikking. Bij deze manier van downloaden wisselen alle gebruikers bestanden met elkaar uit. De overeenkomst met het downloaden via torrents zit in het vraag en aanbod, wanneer een bestand populair is zal deze download sneller zijn. Het voordeel van deze manier van downloaden is dat je enkel één programma nodig hebt en daarnaast geen websites om links vanaf te halen. Echter is het nadeel dat je erg afhankelijk bent van andere gebruikers en de kwaliteit van het gedownloade bestand lang niet zo goed is als in de winkel of via een andere (betaalde) manier.

Er zijn momenteel honderden programma’s op de markt waarmee je via peer-to-peernetwerken kunt downloaden. Veelal zijn deze programma”s gratis maar beschikken ook over een pro versie. Deze versies hebben vaak grote voordelen ten opzichte van de gratis versies. De meeste p2p-programma’s en netwerken zijn inmiddels gestopt. Dit is vaak op laste van de rechter geweest vanwege de grote hoeveelheid copyrighted-materiaal dat via deze netwerken verspreid werd. Bekende P2P-programma’s en netwerken zijn KaZaA (offline gehaald), eMule, BearShare (offline gehaald), limewire (offline gehaald) en FrostWire.

 

Update: helaas worden de meest recente versies van P2P programma’s overladen met spyware en adware. Hierdoor adviseren wij pertinent tegen het gebruik van P2P downloadprogramma’s. Daarnaast zijn zeer veel downloads die te vinden zijn op P2P netwerken helaas geinfecteerd met virussen.

Gebruik dus geen P2P netwerken meer om te downloaden maar wijk uit naar Nieuwsgroepen, torrents of betrouwbare downloadsites

 

Zie ook: