WordWeb

Je bent hier:Home-Overige-WordWeb

WordWeb

WordWeb is een zeer handig én gratis Engels woordenboek. De sneltoets functie maakt wordweb handig in gebruik.

Download WordWeb

Beschrijving

WordWeb is een handig gratis programma dat u de definitie, synoniemen en antoniemen (= tegengestelde betekenig) van een gegeven woord geeft zonder dat u daarvoor online hoeft te gaan zoeken.
WordWeb is dus een zeer up-to-date Engels woordenboek. Doordat WordWeb gebruik maakt van vele bronnen en nieuwe functies is het zeer uitgebreid en beschikt het over een tal van woorden en synoniemen.

Doormiddel van CTR+klik zoekt u via WordWeb een onbekend woord op. WordWeb werkt zowel via een interne browser als via de externe browser. Via de eigen browser speurt WordWeb sits als wikipedia.com en wiktionary.com af naar het door u ingevoerde woord.

Het voordeel van WordWeb is de ingebouwde spraakfunctie. Het programma spreekt, indien gewenst, het door u gezochte woord uit met de juiste klemtonen.

Kunt u even niet om een woord komen, WordWeb helpt u hiermee. Binnen één muisklik zoekt het programma voor u het internet af naar de betekenis en/of synoniem.

De interface van Wordweb voelt aan als een van de bekende tekstverwerkingsprogramma’s met woordenboek-functie, waardoor je als gebruiker direct aan de slag kunt zonder eerst vertrouwd te moeten raken met wordweb. Nadat u een woord in heeft getypt, verschijnt de definitie bovenin het scherm, samen met tabs die verwijzen naar de verschillende wiki functies van Wordweb.

Het onderste deel van het venster biedt tabs voor zaken als synoniemen, antoniemen en verwante woorden. Er is tevens sneltoets ondersteuning, waardoor je gebruik kunt maken van een sneltoets combo wanneer de cursor over een woord gaat, en WordWeb zal dan in een pop-up op het scherm alle relevante informatie over het woord tonen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “WordWeb” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *