Virtual CloneDrive

Je bent hier:Home-Overige-Virtual CloneDrive

Virtual CloneDrive

Virtual CloneDrive is, net als de veel bekendere Daemon Tools, een gratis programma voor het mounten en unmounten van virtuele CD/DVDs.

Download Virtual CloneDrive

Beschrijving

Velen kennen en gebruiken Daemon Tools. Kijk maar naar het aantal downloads van dat programma op deze website: op het moment van schrijven is dit al boven de 83 000. Toch bestaan er eigenlijk veel betere alternatieven en daar is Virtual CloneDrive het perfecte voorbeeld van!

Daemon Tools heeft een overdreven zware installatieprocedure dat de gebruiker ook vereist om opnieuw op te starten. Daarnaast hebben zeer veel mensen al last gehad van systeemcrashes na het installeren van deze software. Virtual CloneDrive daarentegen installeert snel, geen reboot vereist, en zorgt voor veel minder – om niet te zeggen geen last!

Daarbij is ook het gebruik van Virtual CloneDrive enorm simpel, zeker weer wanneer je dit vergelijkt met alternatieven als Daemon Tools. Waar je bij alternatieven steeds via de system tray (dat dingetje vol met icoontjes rechts onderaan!) plus een aantal menu’s moet gaan om iets te mounten of unmounten, wordt dit bij Virtual CloneDrive zodanig geïnstalleerd dat wanneer je rechts klikt op een bestand waarop mounten/unmounten van toepassing is, je deze opties gewoon kan selecteren uit het contextmenu!

Een zeer goede raad dus voor elke gebruiker van software voor het gebruiken van virtuele drives: als je nog geen Virtual CloneDrive gebruikt… test deze zeker eens uit. Het lijkt in ieder geval onmogelijk dat jouw huidig programma het simpeler doet!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Virtual CloneDrive” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *