Ultramon

Je bent hier:Home-Drivers-Ultramon

Ultramon

Meerdere beeldschermen aan de pc koppelen geeft hogere productiviteit en beter gebruiksgemak. Helaas ondersteunt Windows 7 dit niet optimaal zeer beperkt en is bijvoorbeeld UltraMon nodig om gemakkelijk met meerdere beeldschermen te werken.

Download Ultramon

Beschrijving

UltraMon is het product van de Zwitserse ontwikkelaar Christian Struder. Het programma zit boordevol multimonitorfuncties, zowel voor het inrichten van een groot bureaublad alsook voor het mooi aankleden ervan. De belangrijkste functie is de SmartTaskbar. Deze toont ook op de extra monitor(en) een taakbalk en daarop, optioneel, ook alleen die programma’s die ook op die monitor actief zijn. Dit is echt heel handig en totaal onbegrijpelijk dat dit niet standaard in Windows zit (vooral omdat Microsofts eigen ontwikkelaars er massaal om vragen). Een tweede startmenu evenals een tweede systeemvak ontbreekt echter in de SmartTaskbar, deze zijn alleen op de eerste monitor te vinden.

Ook voor het omgaan met vensters biedt UltraMon functies. Zo plaatst het rechtsboven op de titelbalk telkens twee extra knoppen waarmee met één klik van de muis een venster naar de andere monitor verplaatst wordt of gespreid over beide monitoren. Een anderen optie is de mogelijkheid een venster dat op een scherm gemaximaliseerd is, zonder het eerst kleiner te maken, naar een ander venster te slepen. Een functionaliteit die in Windows ontbreekt, althans tot Windows 7. In de jongste versie van het Microsoft OS kan dit ook zonder UltraMon, de UltraMon-functie staat nu dan ook standaard uit.

Alle functies uit de eerdere versies van UltraMon werken nu probleemloos onder Windows 7. UltraMon 3 alleen afschilderen als een Windows7-compatibele versie van een bekend product, gaat echter voorbij aan de vele vernieuwingen die er zijn en die bij het werken met meerdere monitoren van groot nut kunnen zijn. Toch is het jammer dat een aantal van de nieuwe Windows7-functies helemaal niet werkt waar UltraMon actief is. Hoewel nog onbekend is of andere programma’s voor multimonitor-ondersteuning dezelfde beperkingen kennen, was het mooi geweest als in elk geval UltraMon ze had opgelost.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ultramon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *