Teamviewer

Je bent hier:Home-Overige-Teamviewer

Teamviewer

Teamviewer is een gatis desktop sharing programma. Met Teamviewer kun je niet alleen andermans desktop zien, maar ook een computer op afstand besturen.

Download Teamviewer

Categorie: Tag:

Beschrijving

Teamviewer is een gratis programma waarmee je een computer op afstand kunt besturen.
Je kunt het op elke pc installeren.
Je voert dan de login gegevens van de ene pc in in het teamviewer programma op de andere computer. Deze logt vervolgens in bij de eerste computer. Vanaf nu kun je de computer besturen alsof je er zelf achter zit. Erg handig om bv op een afstand hulp te verlenen of thuis je computer vast iets te laten downloaden.

TeamViewer is dus een softwarepakket voor het op afstand bedienen van computers, delen van het bureaublad, online vergaderingen, web conferencing en overdracht van bestanden tussen computers. De software werkt met Microsoft Windows, OS X, Linux, iOS, Android en Windows RT besturingssystemen. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot een machine met TeamViewer via een web browser. Hoewel de belangrijkste functie van teamviewer het op afstand bedienen van computersis, zijn er tevens functies beschikbaar voor samenwerking en presentatie.

Uiteraard brengt het installeren van een dergelijke applicatie beveiligingsrisico’s met zich mee. Ook hier is aan gedacht:
TeamViewer gebruikt RSA private / public key-uitwisseling (1024-bits) en AES (256-bit) Session Encoding.
In de standaardconfiguratie, gebruikt TeamViewer een van de servers van TeamViewer.com om te beginnen met de verbinding en de routing van het verkeer tussen de lokale cliënt en de remote host machine. De software bepaalt vervolgens hoe deze de verbinding wil opzetten. In 70% van de gevallen zal na de handdruk een directe verbinding via UDP of TCP worden gemaakt, de andere aansluitingen worden geroute via de routers van het officiele TeamViewer netwerk (via TCP-of HTTP-tunneling).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Teamviewer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *