Speedfan

Je bent hier:Home-PC onderhoud-Speedfan

Speedfan

Speedfan. Simpel en snel uw warmte van uw onderdelen weten? Of kijken hoe warm u cpu is ? Het gratis programma Speedfan helpt u daar bij.

Download Speedfan

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Wilt u weten hoe warm uw onderdelen uit uw computer zijn? Met dit freeware programma kom je er achter hoe warm je onderdelen in je computer zijn..
Als uw computer onderdelen te warm zijn krijgt u een vlammetje voor uw onderdeel te zien en als de temperatuur normaal is staat er een pijltje naar onderen. Speedfan is gratis.

Speedfan is erg handig om bijvoorbeeld te zien waarom uw computer zich na enige tijd vanzelf uitschakeld (vaak vanwege een kapotte koeler of ventilator) en om uw computer na het overklokken goed in de gaten te houden.

SpeedFan geeft u een diepere kijk op de status van uw computer. Bijna elke computer bevat ondersteuning voor hardware monitoring. Toegang tot digitale temperatuursensoren is echter vaak moeilijk te verkrijgen.

Als je probeert om erachter te komen waarom uw pc vast loopt onder zware belasting of na enkele minuten of uren van gebruik, kan SpeedFan helpen bij het vinden van de echte oorzaak. Heel vaak is het een slechte voeding, of een onjuist geïnstalleerd heatsink die leiden tot gedrag dat we ten onrechte) associëren met fouten van het besturingssysteem. SpeedFan zoekt automatisch op uw computer naar informatie over het systeem. SpeedFan kan voltages, ventilator snelheden en temperaturen weergeven van de verschillende onderdelen.

In zeldzame gevallen, zijn dergelijke functies niet te activeren in het BIOS. SpeedFan probeert ze dan toch te activeren. Niet alleen op het moederbord zoekt speedfan naar informatie, maar ook een aantal videokaarten en bijna elke momenteel verkocht harde schijf wordt ondersteund door Speedfan.

SpeedFan kan toegang krijgen tot de status info van EIDE, SATA en SCSI-schijven. Speedfan ondersteund S.M.A.R.T. (Self-Monitoring Analysis en Reporting Technology) waardoor het van tevoren kan inschatten of een hardeschijf het gaat begeven. Speedfan software kan niet alleen toegang tot digitale temperatuursensoren krijgen, maar de belangrijkste functie is de mogelijkheid om ventilatorsnelheden aan te passen op basis van de temperatuur in uw pc, waardoor het geluidsniveau tot een minimum beperkt blijft en de temperatuur zo optimaal mogelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Speedfan” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *