Scribus

Je bent hier:Home-PC onderhoud-Scribus

Scribus

Scribus is een DTP-toepassing die een hele reeks mogelijkheden biedt om de lay-out te verzorgen zoals commerciële programma’s zoals AdobePagemaker ook doen.

Download Scribus

Categorie: Tag:

Beschrijving

Scribus is, in tegenstelling tot commerciële tegenhangers zoals AdobePagemaker en QuarkXPress, gratis. Scribus werd ontwikkeld voor flexibele lay-out en typesetting en maakt het mogelijk om drukklare kwaliteit af te leveren aan de gebruikers. Heelwat afbeeldingsformaten worden door Scribus ondersteund waaronder ook SVG. Scribus is momenteel beschikbaar in 24 talen, waaronder Nederlands en Engels. Scribus ondersteunt het PDF bestandsformaat wat zorgt voor een grote hoeveelheid aan mogelijkheden. Er is tevens compatibiliteit voorzien met andere gratis software zoals OpenDocument maar ook Word en HTML-formaten worden probleemloos ondersteund door Scribus.

Scribus ondersteunt alle belangrijke bitmap formaten, zoals TIFF, JPEG en Adobe Photoshop. Vector tekeningen kunnen worden geïmporteerd of direct geopend en bewerkt worden. De lijst van ondersteunde formaten is erg lang en bevat onderandere inclusief Encapsulated PostScript, SVG, Adobe Illustrator, of Xfig. Scribus ondersteunt CMYK-kleuren en ICC-kleurbeheer. Het heeft een ingebouwde script-engine waar met Python scripts voor geschreven (of gedownload) kunnen worden.
Scribus stelt je in staat om op hoog niveau afdrukken te maken, inclusief ondersteuning voor het insluiten van lettertypen en sub-setting met TrueType, Type 1 en OpenType-lettertypen.
De PDF ondersteuning omvat transparantie, encryptie en andere PDF funtionaliteiten zoals interactieve PDF’s, formuliervelden, aantekeningen en bladwijzers.
Het bestandsformaat van Scribus, genaamd SLA, is gebaseerd op XML. De tekst kan worden geïmporteerd uit OpenDocument tekstdocumenten, maar ook OpenOffice.org Writer, Microsoft Word, VOB (Palm OS) en HTML-formaten worden ondersteund. Teven kunnen ODT bestanden worden ingevoerd. HTML-code wordt tevens goed ondersteund door Scribus.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Scribus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *