LibreOffice

Je bent hier:Home-Tekstverwerkers-LibreOffice

LibreOffice

LibreOffice is een gratis office pakket voor windows linux en OSX (mac). Libre Office biedt een gratis compleet pakket van tekstverwerker, spreadsheetprogramma, presentatieprogramma, tekenprogramma, databaseprogramma en een wetenschappelijk notitieprogramma.

Download LibreOffice

Beschrijving

LibreOffice is een totaal officepakket voor thuisgebruik of kantoor gebruik.
LibreOffice is een goed alternatief voor Microsoft Office, alternatief voor Microsoft Word, alternatief voor Microsoft Excel, alternatief voor Microsoft powerpoint, alternatief voor Microsoft Paint.

LibreOffice is ontstaan doordat een grote groep programmeurs en ontwikkelaars uit onvrede over de gang van zaken bij de bekende openoffice weg zijn gelopen. Samen zijn ze gaan werken aan een goed alternatief waaruit dit LibreOffice pakket is ontstaan.

Writer is de tekstverwerker binnen LibreOffice. Gebruik het voor alles, van een snelle brief tot een heel boek met inhoudsopgaven, ingesloten illustraties, bibliografieën en diagrammen. De while-you-type auto-completion, automatische opmaak en de automatische spellingcontrole maken moeilijkste taken eenvoudig (maar zijn gemakkelijk uit te schakelen als je de voorkeur geeft). Writer is krachtig genoeg om desktop publishing taken aan te pakken, zoals het maken van multi-column nieuwsbrieven en brochures. De enige beperking is uw fantasie.

Calc temt je nummers en helpt bij moeilijke beslissingen. Analyseer uw gegevens met Calc om vervolgens calc van Libreoffice te gebruiken om de uitkomst te presenteren. Grafieken en analyse-tools helpen om transparantie te geven. Een volledig geïntegreerd helpsysteem maakt het invoeren van complexe formules makkelijker. Ook is het mogelijk om gegevens uit externe databases, zoals SQL of Oracle te laden en vervolgens te sorteren en ze naar statistische analyses om te zetten. Gebruik de grafische functies om een groot aantal 2D-en 3D-graphics weer te geven van 13 categorieën, waaronder lijn, gebied, bar, taart, XY, en de netto – met de tientallen variaties beschikbaar, er is zeker een te vinden die past bij uw project.

Impress is de snelste en gemakkelijkste manier om effectieve multimedia presentaties te maken. Prachtige animatie en sensationele speciale effecten helpen u bij het overtuigen van uw publiek.

Met LibreOffice Draw kunt u schema\’s en schetsen bouwen vanaf nul. Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus waarom niet iets simpels te proberen met doos en lijn diagrammen? Of anders verder te gaan en eenvoudig op te bouwen dynamische 3D illustraties en speciale effecten. Het is zo eenvoudig of zo krachtig als je dat wilt.

Base is de database front-end van de LibreOffice suite. Met Base kunt u naadloos integreren in uw bestaande database structuren. Op basis van ingevoerde en gekoppelde tabellen en query\’s van MySQL, PostgreSQL of Microsoft Access en vele andere gegevensbronnen, kunt u krachtige databases met formulieren, rapporten, standpunten en vragen bouwen. Volledige integratie is mogelijk met de ingebouwde HSQL database.

LibreOffice Math is een eenvoudige formule-editor waarmee je lay-out en snel weergeven van uw mathematische, chemische, elektrische of wetenschappelijke vergelijkingen in de standaard schriftelijke notatie. Zelfs de meest complexe berekeningen kunnen begrijpelijk worden als ze correct worden weergegeven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “LibreOffice” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *