Knoppix

Je bent hier:Home-Besturingssystemen-Knoppix

Knoppix

KNOPPIX is een bootable Live bersturingssysteem op CD of DVD, bestaande uit een representatieve collectie van GNU / Linux software, automatische hardware detectie en ondersteuning voor veel grafische kaarten, geluidskaarten, SCSI en USB-apparaten en andere randapparatuur.

Download Knoppix

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

KNOPPIX kan worden gebruikt als een Linux-systeem voor de desktop, als rescue besturingsysteem, of worden aangepast en gebruikt als platform voor commerciële software product demo’s. Het is niet nodig om iets in op de hardeschijf te installeren. Als gevolg van on-the-fly decompressie, kan de CD maximaal 2 GB aan uitvoerbare software geïnstalleerd hebben (en meer dan 8 GB op de DVD “Maxi” uitgave).

Afhankelijk van uw keuze van de CD of DVD uitvoering van KNOPPIX, bevat deze een scala aan software pakketten uit de Debian-bibliotheek, die geïnstalleerd zijn. De CD-versie bevat in ieder geval:
– LXDE als de standaard desktop,
– Open Office,
– de Firefox webbrowser,
– GNU Image Manipulation Program GIMP,
– MPlayer multimediasysteem,
– Internet-toegang software voor (W)LAN, modem, isdn, UMTS / GPRS,
– Hulpmiddelen voor het redden van data, netwerk analyse en systeem te herstellen.

De DVD-versie bevat extra software pakketten voor de productiviteit op kantoor, alsmede de ontwikkeling van software en engineering (diverse programmeertalen en ontwikkelomgevingen), onderwijs en gaming. De meeste Knoppix versies hebben ook een lijst met meegeleverde software namelijk packages.txt of packages-dvd.txt.

Starten van KNOPPIX
Om de computer me KNOPPIX op te starten vanaf CD, DVD of USB flash disk, past u de boot-volgorde (opstart-volgorde van de computer) via uw computers BIOS-instellingen aan om te starten vanaf het gewenste medium. Al het andere werkt (bijna) automatisch.

In de USB-flash-schijf-variant, is het mogelijk om uw uw eigen instellingen op te slaan en extra geïnstalleerde software, zodat het systeem zich gedraagt als een “echte harde schijf” installatie.

Nieuw: Voor computers die niet direct starten vanaf USB, is er een “boot only” CD-variant beschikbaar, die kunnen samen worden gebruikt met een eerder gemaakte Knoppix USB flash drive. Met behulp van deze opstart-cd, start het systeem vanaf cd-station, en daarna schakelt het over en blijft draaien op de USB flash drive.

KNOPPIX is heel handig als je windows installatie niet meer opstart en je je bestanden (documenten, fotos etc) wilt redden voor je je pc opnieuw installeert.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Knoppix” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *