Tor

Je bent hier:Home-Overige-Tor

Tor

Tor is een gratis programma waarmee je je anonimiteit op internet sterk kunt verhogen. Tor creert een netwerk van tunnels waardoor je internetdata wordt geleid.

Download Tor

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Tor is een netwerk van virtuele tunnels waarmee mensen en groepen om hun privacy en veiligheid te verbeteren op het internet dataversturen en ontvangen. Het stelt ook software-ontwikkelaars in staat om nieuwe communicatie-instrumenten te creëren met ingebouwde privacy-functies. Tor levert het fundament voor een reeks van toepassingen waarmee organisaties en individuen informatie kunnen delen op publieke netwerken (bijvoorbeeld internet), zonder daarbij in te moeten leveren op hun privacy.

Tor kunt U gebruiken om te voorkomen dat websites uw bezoek(en) kunnen registreren, of om verbinding te maken nieuwssites, instant messaging services, en dergelijke, wanneer deze bijvoorbeeld geblokkeerd worden door de lokale Internet-providers. Tor’s verborgen diensten stellen gebruikers in staat websites en andere diensten te publiceren zonder de locatie van de site of publicist te onthullen. Individuen gebruiken Tor tevens voor sociaal gevoelige communicatie.

Journalisten gebruiken Tor om veiliger met informanten en dissidenten te communiceren. Niet-overheids organisaties gebruiken Tor om hun werknemers verbinding te laten maken naar hun eigen website, zonder dat men kan nagaan dat de persoon voor het bedrijf werkt

Groepen als Indymedia bevelen Tor aan ter bescherming van online privacy van hun leden en veiligheid. Activistische groepen als de Electronic Frontier Foundation (EFF) raadt Tor als een mechanisme voor de handhaving van de burgerlijke vrijheden online. Bedrijven gebruiken Tor als een veilige manier om concurrerende analyse uit te voeren, en om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen tegen afluisteren.

Een tak van de Amerikaanse marine gebruikt Tor voor verzamelen van inlichtingen. Een van de teams heeft Tor onlangs gebruikt tijdens een missie in het Midden-Oosten. Rechtshandhaving Tor gebruikt voor het observeren van websites zonder dat de overheid IP-adressen in hun web logs, en voor undercover operaties.

De verscheidenheid van mensen die gebruik maken van Tor zorgen grotendeels ook voor de veiligheid. Tor verbergt u onder de andere gebruikers op het Tor netwerk.

Gebruik makend van Tor beschermt u Uzelf tegen een veel voorkomende vorm van toezicht op internet bekend als ‘traffic analysis. Via Traffic analyse kan worden afgeleid wie met wie over een openbaar netwerk communiceert. Het kennen van de bron en de bestemming van uw berichtenverkeer stelt derden in staat uw gedrag en belangen in te zien.

Bijvoorbeeld, als je naar het buitenland reist en je verbinding maakt met computers uw werkgever om uw mail te controleren of te verzenden, kunt u onbedoeld uw nationaliteit en professionele banden voor iedereen blootleggen, zelfs als de verbinding is versleuteld.

Tor beschermd U hiervoor doordat het de data die U verstuurd en ontvangt via een groot aantal random tor gebruikers laat verlopen waardoor de originele herkomst van de data niet meer na te gaan is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *