Memtest86plus

Je bent hier:Home-PC onderhoud-Memtest86plus

Memtest86plus

Memtest86 en Memtest86 + zijn gratis memory test programma’s ontworpen om te testen en stresstesten van het Random Access Memory (RAM) geheugen op fouten. Memtest86+ probeert te controleren of het RAM-geheugen nog correct functioneert en de komende tijd zal blijven functioneren.

Download Memtest86plus

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Memtest86 is ontworpen om als stand-alone programma van een opstartbare diskette, cd-rom, USB-station of van een andere geschikte bootloader uitgevoerd te voeren zonder dat er een besturingssysteem aanwezig is. Dit komt omdat het programma direct de hardware test en laat zoveel mogelijk van het RAM geheugen vrij voor onderzoek. Het biedt zo ook een snelle en handige manier om het programma te starten, en vermijdt het uitvoeren van een complex besturingssysteem / applicatie.
Memtest86’s testen zijn zeer uitgebreid, zodat het anders verborgen problemen op machines die normaal lijkt te werken kan vinden.
Een volledige testsessie van het programma (alle geselecteerde tests tegelijk) kan van enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid en de snelheid van het geïnstalleerd RAM geheugen en de CPU snelheid. Sommige fouten zijn zo subtiel dat ze niet voorkomen op elke test-passage; fouten hebben meer kans om geopenbaard te worden na het uitvoeren van een groot aantal passen over een langere periode. Fouten kunnen verschijnen nadat hitte gecumuleerd uit langdurig gebruik zich ophoopt. Zo zal het programma continu blijven testen totdat de computer opnieuw wordt opgestart.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Memtest86plus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *