Dead Pixel Tester

Je bent hier:Home-PC onderhoud-Dead Pixel Tester

Dead Pixel Tester

Dead Pixel Tester is een gratis programma waarmee U uw TFT / LCD Scherm op dode pixels kunt testen.

Download Dead Pixel Tester

Beschrijving

Dead Pixel Tester, met display tests.
TFT-schermen hebben duizenden pixels.
Er zijn drie cellen voor elke pixel – een ieder voor rood, groen en blauw – wat neerkomt op bijna 2,4 miljoen cellen (1024x768x 3 = 2.359.296). Er is slechts een kleine kans dat al deze pixels perfect zijn, meer waarschijnlijk, zullen sommige altijd aan zijn (wat resulteert in een altijd “heldere” pixel) of de pixel kan dood zijn(resulterend in een altijd “donkere” pixel). DPT is geschreven om je scherm op deze foutieve pixels te controleren
Dead Pixel tester (dode pixel tester) test de pixels op het scherm door de drie primaire gebruikte kleuren (rood, groen, blauw) en aan en uit (wit en zwart) te testen.

Het algemeen gebruik van Dead Pixel Tester gaat als volgt:

1) Zorg ervoor dat uw scherm is vrij van vuil etc, indien mogelijk kunt U uw scherm schoonmaken met de juiste aanbevolen producten.

2) Zorg ervoor dat je scherm resolutie correct is ingesteld.

3) Gebruik de rechter muisknop om het hoofdmenu van het programma aan en uit te zetten, zodat u het hele scherm kan zien, zonder enige afwijkingen

4) Gebruik de linker muis knop om te schakelen via de basis kleuren van toepassing Black (Check voor vastgelopen op pixels), Blue (Controleer voor de dode blauwe pixels), Red (Controleren op dode pixels rood), Green (groen Controleren op dode groene pixels) , en White (Check voor dode pixel-groepen).

5) Elke keer dat u een nieuwe kleur kiest, scan uw scherm zorgvuldig op zoek naar kapotte – afwijkende pixels(Zwarte vlekken worden dode pixels op elke kleur scherm)

6) Gebruik de [M] toets om een Markeringspunt te zetten op elk punt van de verdachte pizels op het scherm.
Daarna kunt u de rest van het scherm scannen en later teruggaan naar die pixel om hem verder te testen en te kijken of het scherm daar wel schoon is.

Tip: Na het plaatsen van een Markeringspunt kunt U uw muis eroverheen bewegen om te controleren of de pixel beweegt in het gebied of niet. Als de pixel niet veranderd dan is het waarschijnlijk een dode pixel, als de pixel wel veranderd dan is is het waarschijnlijk iets aan de buitenkant van het scherm.

Vaak geeft de fabrikant pas vanaf een x aantal dode pixels een nieuw scherm.
Informeer bij uw winkel hoe dat voor uw scherm zit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dead Pixel Tester” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *