AbiWord

Je bent hier:Home-Tekstverwerkers-AbiWord

AbiWord

AbiWord is een gratis tekstverwerker voor Linux en Windows.

Download AbiWord

Beschrijving

Abiword is een gratis cross-platform tekstverwerker.

AbiWord bevat een groot aantal woordenboeken en heeft dus ook een spellingscheck functie.
Daarnaast kan AbiWord woorden, namen etc aanvullen uit je eigen databases.

Interface
AbiWord ondersteunt zowel elementaire tekstverwerking functies, zoals lijsten, streepjes en karakter formaten, en meer geavanceerde functies, waaronder tabellen, stijlen, kop-en voetteksten, voetnoten, sjablonen, meerdere weergaven, pagina kolommen, spellingscontrole, en grammaticacontrole. AbiWord omvat een samenwerkings plugin die integratie met AbiCollab.net tot stand brengt, dit is een web-based service die meerdere gebruikers in staat stelt om te werken aan hetzelfde document in real time, wat volledige synchronisatie mogelijk maakt. De Presentation View functie van AbiWord, die een gemakkelijke weergave van presentaties die in AbiWord gemaatk zijn op “screen-sized” pagina’s mogelijk maakt, is een ander kenmerk dat niet vaak gevonden in tekstverwerkers.

AbiWord werkt over het algemeen vergelijkbaar als klassieke versies van Microsoft Word. er zijn veel interface overeenkosmten. De interface is bedoeld om user interface richtlijnen te volgen voor elke respectieve platform.

Bestandsformaten
AbiWord wordt geleverd met verschillende in-en uitvoer filters die een gedeeltelijke ondersteuning voor dergelijke formaten zoals HTML, Microsoft Word (. Doc), Office Open XML (. Docx), OpenDocument Text (. ODT), Rich Text Format ( . rtf) en tekstdocumenten (. txt) ondersteund. LaTeX wordt enkel ondersteund voor export. Plug-in filters zijn beschikbaar om AbiWord om te laten gaan met vele andere bestandsformaten, met name WordPerfect-documenten. Het standaard format,. ABW, maakt gebruik van XML, om zo te zorgen met voor interoperabiliteit en digitale archivering.

Grammatica controle is tevens mogelijk, maar alleen in het engels.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “AbiWord” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *