7-Zip

Je bent hier:Home-Compressie-7-Zip

7-Zip

7-zip is een programma om bestanden te archiveren en (de)comprimeren. 7-Zip is hét programma voor 7zip compressie en decompressie maar ondersteund ook vele andere archiefformaten.

Download 7-Zip

Beschrijving

7-Zip is een gratis en open source file archiver. 7-Zip werkt met het 7z archief formaat, maar kan ook met diverse andere archief formaten overweg. Het programma kan gebruikt worden vanaf een command line interface, grafische user interface, of met een windows gebaseerde shell integratie. 7-Zip bestaat sinds 1999 en wordt nog steeds actief verder ontwikkeld. De cross-platform versie van de command line utility, p7zip, is ook beschikbaar.

7-Zip ondersteunt:

De 256-bit AES cipher. Encryptie kan worden ingeschakeld voor zowel bestanden en de 7z directory-structuur. Als de directory-structuur is gecodeerd, worden gebruikers gevraagd een wachtwoord te leveren aan de bestandsnamen die in het 7zip archief zitten. de door WinZip ontwikkelde zip-bestand AES encryptie standaard is ook beschikbaar in 7-Zip om ZIP-archieven te versleutelen met AES 256-bit, maar biedt deze encryptie niet aan voor 7z archieven.
7Zip bestanden kunnen in meerdere stukken opgedeeld worden van vooraf op te geven grootte die het gebruik voor back-ups op verwisselbare media, zoals beschrijfbare cd’s en dvd’s vergemakkelijken.
Bruikbaar als primaire filemanager wanneer het 7zip programma in 2 panel mode wordt gebruikt
Multiple-core CPU threading instellingen kunnen worden geconfigureerd.
De mogelijkheid om te proberen EXE-bestanden te openen als archief, zodat betanden kunnen worden uitgepakt vanuit de vele “Setup” of “Installateur” of “Extract” type programma’s zonder ze uit te hoeven voeren.
De mogelijkheid om uit te pakken archief met beschadigde bestandsnamen te hernoemen
De mogelijkheid om self-extracting creëren single-(maar niet multi-) volume archieven.
Command-line interface.

7-Zip ondersteunt een aantal andere compressie en niet-gecomprimeerde archief formaten (zowel voor in-en uitpakken), met inbegrip 7z, ZIP, GZIP, bzip2, xz, teer en WIM. Het hulpprogramma ondersteunt ook het uitpakken van APM, ARJ, CHM, cpio, DEB, FLV, JAR, LHA / LZH, LZMA, MSLZ, onepkg, RAR, RPM, smzip, SWF, XAR en Z archieven en Cramfs, DMG, FAT, HFS, ISO, MBR, NTFS, squashfs, UDF en VHD disk images.

7-Zip is in staat om een aantal MSI-bestanden te openen, waardoor de toegang tot de meta-bestanden samen met de andere inhoud mogelijk wordt. Sommige Microsoft CAB (LZX compressie) en NSIS (LZMA) installatie formaten / bestandenkunnen worden geopend. Ook kunnen sommige Microsoft uitvoerbare programma’s (. EXE), die zelf-uitpakkende archieven of anderszins insluiten gearchiveerde content (bijvoorbeeld sommige installatiebestanden) worden geopend alsof het normale archieven zijn.

De decompressie engine voor RAR-archieven is ontwikkeld met behulp van de broncode van het unrar programma.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “7-Zip” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *