Weet je al wat je zoekt? Probeer onze zoekfunctie!
Zoeken in: Downloads Vraag / Antwoord

Windows opnieuw installeren handleiding

Inleiding

Download Handleiding Deze handleiding zal stap voor stap uitleggen hoe je je computer opnieuw installeert. Deze handleiding is tevens te gebruiken als u een nieuwe versie van windows wil installeren. Vaak is het mogelijk om een upgrade van windows uit te voeren zonder eerst alles van je harde schijf te gooien. Dit geeft op kort en op lang termijn wel veel kans op fouten of een instabiel systeem. Ik raad dit daarom ook af, een herinstallatie duurt in totaal hooguit een uur langer.

Het geregeld formatteren en opnieuw installeren van je computer beschermd je tegen virussen en helpt een trage computer voorkomen. Er zijn talloze progamma's en truuks op het internet te vinden die claimen je trager geworden computer weer sneller helpen maken en allerlei stappenplannen hoe je van hardnekkige virussen af kunt komen. Deze werken vaak maar deels. Virussen en progamma's laten, ook al zijn ze voor het oog verwijderd, vaak nog allerlei rommel en ongewenste dingen achter. Naarmate je je computer langer gebruikt kom je er niet onderuit dat deze trager wordt en neemt de kans op crashes en errors toe. Om zeker te zijn dat je computer weer virusvrij is en er geen verborgen rommel of fouten zijn is de enige oplossing het opnieuw installeren van windows.

De stappen die we gaan ondernemen is als eerst het backuppen van je bestanden, daarna gaan we kijken of we alle nodige applicaties en drivers hebben, daarna zullen we uitleggen hoe je je harde schijf écht leeg maakt om vervolgens over te gaan tot het opnieuw installeren van windows, de nodige drivers en de eerste handige programma's.

Let wel, oorzaak van een tragere computer of een instabiel systeem waardoor je je computer opnieuw wil installeren ligt vaak bij jezelf. Pas altijd goed op wat voor een programma’s je installeert en waar je allemaal op ja en ok drukt op internet. Internetten is niet gevaarlijk, als je maar goed oplet wat je doet. De programma's die wij verderop in deze computer opnieuw installeren handleiding zullen bespreken geven je vast een goede start.