Weet je al wat je zoekt? Probeer onze zoekfunctie!
Zoeken in: Downloads Vraag / Antwoord

Handleiding downloaden met Spotlite en SABnzbd

Installatie en configuratie van SABnzbd

Voor het gebruiken van Spotlite en SABnzbd is het uiteraard van belang een werkende, en veilige downloadlink te hebben. De onderstaande link leidt u rechtstreeks naar de veilige en werkende downloadpagina van Sabnzbd op megadownloads.nl:

Sabnzbd downloaden

Om de programma"s te downloaden, hoeft u enkel nog maar op de link te klikken, en vervolgens naar beneden te scrollen, waar u de knop "Klik hier om te downloaden" zult vinden.

Na het downloaden van SABnzbd, is het belangrijk de juiste stappen te volgen, Ún de juiste instellingen in te geven. We zullen stap voor stap de installatiewizard van SABnzbd doorlopen. Allereerst start de installatiewizard met het vragen naar de door u gewenste taal, indien Nederlands gewenst, kies "Nederlands". En klik vervolgens op OK. De installatiewizard zal u nu vragen de algemene voorwaarden te accepteren, indien gewenst leest u deze door, waarna u klikt op "Akkoord".

Vervolgens zal de installatiewizard vragen om de door uw gewenste onderdelen te selecteren, in deze handleiding willen we de mogelijkheden van SABnzbd optimaal benutten. Klik vervolgens op "Volgende". Hierop volgend kunt u de installatie map kiezen. Het programma kiest automatisch voor de installatie map C:\Program Files\SABnzbd, indien gewenst kunt u deze aanpassen.

Klik vervolgens wederom op "Volgende", waarna u kunt klikken op "Installeren". Het programma is ge´nstalleerd, en kan gestart worden via het startmenu van uw computer. Het programma zal zichzelf openen in uw standaardbrowser, waarna het wederom vraagt een aantal voorkeuren te selecteren. Klik op "Start Wizard". Het volgende scherm zal verschijnen:

In het voorbeeld maken we gebruik van de Ziggo-nieuwsgroepen. Bij het veld "Host" vullen we het adres van de Ziggo-nieuwsgroepen in, namelijk news.ziggo.nl . We maken gebruik van poortnummer 119, de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn op te vragen bij uw provider. Bij het aantal connecties vullen we 4 in, het aantal toegestane connecties is afhankelijk van uw provider. Vervolgens klikken we op "Test Server", waarna de wizard zal tonen of de verbinding geslaagd of mislukt is. Indien de verbinding geslaagd is, klikken we op "Next".

De wizard zal nu vragen om een aantal voorkeuren wat betreft de toegang tot SABnzbd te selecteren. In het voorbeeld kiezen we voor de toegang tot pc en netwerk. Daarnaast kunt u, indien gewenst, SABnzbd afschermen met een wachtwoord.Klik vervolgens wederom om "Next".

Het programma zal vervolgens vragen om gegevens van betaalde nieuwsservers in te voeren, indien u hierover niet beschikt, klikt u simpelweg op "next". De wizard zal vervolgens de installatie voltooien, waarna het volgende scherm wordt getoond:

SABnzbd is ge´nstalleerd! Uw kunt SABnzbd voortaan oproepen via: https://localhost:9090/sabnzbd/ We zullen de handleiding vervolgen met de installatiewizard van Spotlite.

Bekijk ook: