Weet je al wat je zoekt? Probeer onze zoekfunctie!
Zoeken in: Downloads Vraag / Antwoord

CPU-z

CPU-Z is freeware die allerlei informatie verzamelt van de onderdelen van uw pc. CPU-z hoeft niet geïnstalleerd te worden.

Om CPU-Z te starten hoeft enkel het CPU-Z winzip bestand, dat gratis beschikbaar is, gedownload te worden op de pc. Het programma kopiëert geen windowsbestanden en schrijft niks in het register van je computer. We overlopen even de informatie die het programma allemaal verzamelt.

Ten eerste wordt er heel wat informatie van de CPU verzamelt: de naam en nummer ervan, het voltage, de interne en externe klok en de grootte, de snelheid en technologie van de aanwezige cache op de CPU. Uiteraard ontsnapt ook het moederbord niet aan het oog van CPU-Z: er wordt nagegaan welk BIOS-model er in het moederbord aanwezig is en van wanneer het dateert, welke chipset en sensor er gebruikt wordt en welke grafische interface er aanwezig is. Tot slot wordt er ook informatie van het geheugen verzameld: zo zal u te weten komen welke prestatiegegevens er allemaal aanwezig zijn en krijg je details zoals de serial number te zien. We geven nog mee dat er zowel een Windows-versie als een DirectX-versie beschikbaar is van de CPU-Z freeware.

Klik hier als de downloadlink hierboven niet werkt!

Reacties op de CPU-z download:

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Rating: 2.8/5 (454 stemmen)

CPU-z screenshot 1
Share |