Weet je al wat je zoekt? Probeer onze zoekfunctie!
Zoeken in: Downloads Vraag / Antwoord

Subsync

SubSync staat voor Subtitle Synchronizer - het voornaamste doel van het programma is subtitels synchroniseren met de video waar ze bij horen.

Met het freeware programma SubSync kan je:

- Verschillende ondertitelformaten inlezen en opslaan: SubRip (.srt), MicroDVD (verschillende extensies, soms .sub) en SAMI (.smi).

- De tekst van ondertitels verbeteren.

- Per ondertitel afzonderlijk, of per aangeduide reeks ondertitels, of voor de hele file ineens de starttijden aanpassen: vooruitschuiven, achteruitschuiven, uitrekken of inkrimpen, aanpassen aan andere frame rates, aanpassen aan de hand van de gewenste starttijd van 2 verschillende titels.

- Per ondertitel aanpassen hoe lang die getoond wordt.

- Ondertitels tussenvoegen of verwijderen (en langs deze weg, gecombineerd met het "opschuiven" en 2x verschillend saven, ook een file in 2 splitsen als bvb. de AVI file 2 CD's beslaat).

- De film (of om het even welke media) of een aangeduid fragment daarvan weergeven met ondertitels, ter controle.

- De media weergeven, waarbij door middel van een te kiezen toets (standaard de spatiebalk) de titels "met de hand" ongeveer op hun juiste plaats kunnen gezet worden.

SubSync heeft ook dit: een Subtitled Media Player.
Dit is een versie van Media Player die naast de normale media ook ondertitels kan tonen bij elk type dat media player kan weergeven: AVI, MPEG, MP3...
Hiertoe moet de ondertitelfile, in SAMI of SRT formaat of en met dezelfde naam als de te spelen media, in dezelfde directory als deze mediafile staan.
Voorbeeld: is de naam van de mediafile "megadownloads.avi", dan moet de ondertitelfile "megadownloads.srt" heten.

Een handige tutorial over het gebruik van subsync vindt je hier (engels)

Klik hier als de downloadlink hierboven niet werkt!

Reacties op de Subsync download:

Piet06/09/2009 17:09
Handig programma voor het aanpassen van de timing en corrigeren van de tekst van ondertitels. Subsync werkt handiger en sneller dan de andere programma's die ik ken. Wel een beetje jammer dat er geen functie "zoeken en vervangen" is (zoals in Word). Daarmee zou je in 1 handeling vaker voorkomende fouten in de tekst kunnen corrigeren (zoals bijv. "je kan" overal vervangen door "je kunt"). Desalniettemin een prima programma.
Johan11/04/2009 21:38
GEWELDIG programma! Veel plezier van!
Romain Huygen 09/08/2010 15:40
Over de werking kan ik nog niet veel zeggen maarik hoop dat ik mijn ondertiteling er mee juist kan zetten

Rating: 2.6/5 (1131 stemmen)

Subsync screenshot 1
Share |